Përdorimi i shtresës AERO-THERM® për një shtëpi të ngrohtë dhe pa myk.

 • Karakteristikat termale të shtresës AERO-THERM® janë krijuar nga kombinimi i reflektimit termal dhe termoizolimit.
 • Shtresa e produkteve AERO-THERM® përmirëson komoditetin termik, zvogëlon koston energjetike të ndërtesave, makinerive dhe pajisjeve.
 • Produktet AERO-THERM® përmbajnë mikrosfera, që sigurojnë zvogëlimin e përcjellshmërisë termike duke u bazuar ne faktin që ato janë të zbrazëta ose të mbushura me vakum special, me kualitet të lartë, shpërbërës dhe aditive nga prodhuesit e njohur botëror.
 • Që të jetë efektive shtresa duhet të jetë minimumi midis 0.8-1.00 mm.
 • Termoizoluesi Aero-therm përbëhet prej materialeve më moderne: Aeroxhel, sfera qelqi 3M dhe përzjerje jo helmuese të tretshme në ujë.
 • Eksperienca jonë tregon mjaft përfitime nga aplikimi i AERO-THERM® edhe në objekte që kanë tashmë izolim të jashtëm.
 • Proçedurat që ndiqen në matjen e karakteristikave dhe efektivitetit të shtresës termo-aktive AERO-THERM® në brendësi, janë aprovuar nga qendra e testimit BRE në Londër.
 • Recycling Group është distributor i autorizuar në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Mal të Zi

Si funksionon shtresa termo-aktive?

Shtresa termoaktive nuk është një risi siç mund ta mendoni. Shumë përdorues kanë eksperiencë me këtë material për më shumë se 5 vite. Gjithsesi, ne jemi përballur vazhdimisht me presionin e konsumatorëve se sa centimetër polistirol poroz ose izolim mund të zëvendësohet me shtresën AERO-THERM®. Shtresa termoaktive nuk mund të karakterizohet si izolim termik. Kryesisht prej karakteristikave të tij specifike. Koeficienti i përcjellshmërisë termale nuk është i rëndësishëm në këtë rast, ndryshe nga rastet e zakonshme të izolimit. Shtresa termoaktive AERO-THERM® ka një impakt në rrjedhjen e ajrit brenda ndërtesës kur aplikohet në muret e brendshme,tavanet dhe dysheme. Vetitë e shtresës ndihmojnë në arritjen e ekuilibrit termik më shpejt të temperaturës në dysheme dhe të asaj në tavan. Elementi i rrezatimit të nxehtësisë si dhe burimeve të tjera termike ( PC,TV etj ) bëjnë që AERO-THERM® të nxehet më shpejtë dhe një sasi e konsiderueshme e nxehtësisë kthehet përsëri në hapësirë. Në këtë mënyrë zona ngrohet më shpejtë dhe koha për të arritur nxehtësinë e dëshiruar zvogëlohet. Nxehtësia çlirohet ngadalë në ndërtesën strukturore.

Vetitë e përmendura më sipër lejojnë rritjen e temperaturës. Kursimi i energjisë që ndjek aplikimi i shtresës AERO-THERM® është 50%.Eleminon kondensimin
Aplikim
i thjeshtë
Kursim në faturat e energjisë
Aplikim i shpejtë
Gradimi më i ulët i termostatit
Ngrohje e shpejtë e mjedisit
Mure të ngrohtë, dhomë e rehatshme
Vetëm 1 mm trashësi

Kurseni para

Ftohje e ngadaltë e mjedisitTemperaturë e balancuar
Nuk ju nevojitet ngrohje e fuqishme

Termoizoluesi Aero-therm përbëhet prej materialeve më moderne: Aeroxhel, sfera qelqi 3M dhe përzjerje jo helmuese të tretshme në ujë.
Aeroxhel:
Ndryshe nga çmund të supozohet nga emri i tij, aeroxheli nuk është xhel, por një material i qëndrueshëm shumë poroz, volumi i të cilit përbëhet deri në 99,98% nga pore. Madhësi e poreve është në rendin e nanometrit. Përçueshmëria e nxehtësisë është me vlerë tipike prej 0,02 W/mK tejet e ulët, gjë që i jep aeroxhelit një qëndrueshmëri në temperatura në kushtet ekstreme. Pika e tij e shkrirjes është rreth 1200°C dhe përveç kësaj nuk digjet dhe nuk është helmues. Aeroxhel ka marrë 14 çmime në librin e rekordeve Guines për veçoritë e materialeve, duke përfshirë, «Iziluesi më i mirë» dhe «Lënda e qëndrueshme më e lehtë»(FOTO) Shkrepëse dhe një lule mbi një pllakë prej aeroxheli, e vendosur mbi një djegës me nxehtësi mbi 1000°C.


(FOTO) Përdorimi i aeroxhelit si rezistencë ndaj të ftohtit dhe zjarrit.


(FOTO) Prova e aeroxhelit.


Sfera qelqi 3M
Sferat 3M të qelqit janë sfera mikroskopike, me përbërje kimike të qelqeve të silikatit të borit. Çdo sferë qelqi ka një formë perfekte sferike. Madhësitë e ndryshme të pjesëve të veçanta krijojnë mundësinë e një densitet optimal.

Ato kanë madhësi ndërmjet 10 dhe 150 mikro metër dhe zgavra e tyre është në vakum. Sferat mikroskopike të qelqta kanë hyrë si material izolues i gjeneratës më të re. Ato janë të lehta, të qëndrueshme në formë dhe ndaj lagështisë, johelmuese, jetëgjatë dhe mund t'i shtohen materiale lidhëse nga më të ndryshmet. Nëpërmjet krijimit të «shkumës sinstetike» dhe për shkak të peshës së tyre të vogël dhe aftësive të tyre izoluese, ato përdoren në transportin ajror dhe hapsinor, si dhe në ndërtimin e anijeve.

Na ndiqni

ADRESA
Him Kolli
Tiranë, 32/1

Kontakt
Email: info@recycling.group.com.al
recycling.group@yahoo.com

Celular:
+355665740500
+355675336366

Recycling Group Shpk

 • Distributor i autorizuar për:
 • Shqipëri, Kosovë,
  Maqedoni, Mal i Zi